Podcast #8: Partners in smaak en ondernemerschap: een culinaire ondernemersreis

In deze aflevering van First Friends gaat host Sonia Pypaert in gesprek met het dynamische duo achter Sensum Gent, Maurice De Jaeger en Deborah Hellburg. Maurice leidt de keuken, terwijl Deborah haar stempel drukt als de sommelier en coach voor haar team. De podcast onthult hun inspirerende ondernemersreis, beginnend bij Maurice zijn opmerkelijke opleiding onder Sergio Herman, waar hij leerde dat alles mogelijk is.

Van kleine zelfstandige tot sterrenrestaurant

Sensum is getransformeerd van een bescheiden onderneming tot een sterrenrestaurant, dat een diversiteit aan mogelijkheden biedt, waaronder vergaderzalen, evenementruimtes en een prachtige binnentuin. Alles wordt zorgvuldig aangepast aan de behoeften en wensen van de klanten, wat resulteert in een op maat gemaakte ervaring.

Daarnaast bracht de verhuizing naar Gent nieuwe kansen met zich mee, waardoor Maurice en Deborah de gelegenheid kregen om het pand volledig naar hun eigen hand te zetten. Alle kennis en ervaring die ze in hun vorige werkplaatsen hadden opgedaan, werden samengebracht in wat nu Sensum Gent is – een prachtige locatie met een open keuken die zowel toegankelijkheid als transparantie symboliseert.

Wijnselectie is topsport

Deborah selecteert met zorg en passie de wijnen die perfect aansluiten bij de creaties van Maurice. Haar aanpak omvat een zorgvuldige afweging van smaken en een nauwkeurige selectie uit een uitgebreide databank die ze doorheen haar carrière heeft opgebouwd, wat leidt tot een perfecte combinatie tussen gerecht en wijn.

De kracht van een Michelinster

De recent toegekende Michelinster is niet alleen een erkenning voor hun onvermoeibare inzet, maar ook een bevestiging van de uitmuntendheid van Sensum. Deborah en Maurice zien de ster als een middel om hun zaak verder op de kaart te zetten en om hun passie voor voortreffelijkheid te delen met een grotere publiek.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Het dagelijkse leven in een sterrenrestaurant
  • De kracht van een Michelinster
  • De kunst van wijnselectie
  • Passie voor creatie en harmonie
  • De balans tussen werk en privé

Mis dit opmerkelijke verhaal van culinair ondernemerschap en toewijding niet. Luister nu naar de nieuwste aflevering van First Friends, waar Maurice en Deborah hun inspirerende reis delen, vol lessen en inzichten die iedereen kunnen inspireren op zijn of haar eigen pad.

Heb je vragen over deze podcast?

Mail naar info@firstfriends.be

Host: Sonia Pypaert
Gasten: Maurice De Jaeger en Deborah Hellburg

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!