Buddy Meeting: uitvaartzaken en notariële aspecten

Tijdens de laatste Buddy meeting hebben we waardevolle kennis en inzichten opgedaan over uitvaartzaken en de notariële kant ervan. Onze gidsen voor de avond waren Evelyne Haerens en Dhr. Steven Verbist.

Diepgaand inzicht in uitvaartzaken

Evelyne Haerens, een ervaren uitvaartondernemer uit Sint-Martens-Latem, nam ons mee op een boeiende reis door de wereld van uitvaartzaken. Ze besprak onderwerpen zoals:

  • Het stapsgewijze proces bij overlijden.
  • Inzicht in nationale en internationale procedures bij overlijden, met speciale aandacht voor repatriëring.
  • De belangrijke administratieve taken die volgen na het verlies van een dierbare.
  • De onschatbare diensten en persoonlijke ondersteuning die haar beroep biedt.
  • Toekomstige ontwikkelingen in milieuvriendelijke begrafenispraktijken.

Notariële wijsheid voor ondernemers

Vervolgens deelde Notaris Dhr. Steven Verbist van Notuli in Gent-Oostakker zijn wijsheid over notariële zaken met betrekking tot overlijden, met een specifieke focus op ondernemers. Hij behandelde onderwerpen zoals:

  • Notariële procedures en cruciale informatie voor ondernemers bij overlijden.
  • Essentiële aspecten van successieplanning en nalatenschapsbeheer.
  • Strategieën en preventieve maatregelen voor een georganiseerde afhandeling van nalatenschap.

Reflectie en bewustwording

De Buddy Meeting over uitvaartzaken en notariële aspecten heeft een blijvende indruk achtergelaten. Het benadrukte niet alleen het inzicht in complexe processen rond overlijden en nalatenschap, maar ook het belang van zorgvuldige planning en begeleiding in deze gevoelige situaties. Deze inspirerende gelegenheid spoort ons aan om met meer aandacht en zorg om te gaan met deze belangrijke levensgebeurtenis.

Lid worden?

Neem dan vrijblijvend contact op met First Friends founders Catherine of Sonia voor meer informatie of een persoonlijk gesprek. Je kan ons contacteren per e-mail info@firstfriends.be.

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!