Podcast #9: connecterend en duurzaam ondernemen: de visie van Upgrade Estate

In deze fascinerende aflevering van de First Friends spreekt host Sonia Pypaert met Koenraad Belsack, de visionaire ondernemer achter Upgrade Estate. Koenraad deelt zijn inspirerende verhaal dat begint op een bescheiden 19 vierkante meter foodtruck en evolueert naar een indrukwekkend vastgoedimperium.

Een ongewone start

Koenraad en zijn vrouw Nele, beide ondernemers in hart en nieren, begonnen hun reis met een foodtruck op de Gentse Feesten. De compacte ruimte diende als een effectieve leerschool voor het ondernemerschap. Ze leerden er alles over marketing, prijsberekening, efficiëntie, leiderschap en klantenservice.

De ondernemende geest van twee studenten bracht al snel het besef van het belang van een stabiel pensioen met zich mee, wat resulteerde in de beslissing om te investeren in studentenkoten. De winst uit de foodtruck, gecombineerd met een lening, vormde de basis voor hun eerste studentenhuis, dat al snel evolueerde naar een innovatief concept genaamd UpKot.

Het UpKot traject

Niet zonder hindernissen, kwam het echte keerpunt toen de bank hen confronteerde met onvoldoende eigen middelen voor een derde pand. Hieruit ontstond een nieuwe kans – het beheer van de panden met een investeerder. Dit betekende niet alleen de geboorte van een nieuw bedrijfsmodel, maar ook de start van Upgrade Estates opmars naar het beheren van 3500 studenten in 7 steden.

Het succes stopt daar echter niet: de concepten UpLiving voor jonge professionals en UpOffice voor bedrijven volgden in snel tempo op en dat allemaal omdat het bedrijf gedijt op een connecterende cultuur waarin helpen, openstaan en luisteren centraal staan.

Balans in het leven van een ondernemer

Als echtgenoot, vader en CEO onthult Koenraad zijn persoonlijke sleutels tot balans. Vaste ankerpunten in de week, zoals mountainbiken op zondag en gezamenlijk frietjes eten op woensdagmiddag, vormen cruciale rustmomenten die hij niet opgeeft.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Een ongewone start en jonge ondernemerslessen
  • UpKot: van 1 studentenhuis naar 3500 studenten in 7 steden
  • Uitdagingen en vernieuwing met Upgrade Estate
  • Diversificatie in UpLiving en UpOffice
  • Duurzaamheid en toekomstgericht denken met het zeven generatie principe

Dit inspirerende gesprek biedt niet alleen een diepgaande blik op de ondernemersreis van Koenraad Belsack, maar ook waardevolle lessen over zelfkennis, langetermijndenken, veerkracht en het bouwen van een bedrijf dat verder reikt dan winst en duurzaamheid omvat. Luister mee naar het boeiende verhaal van Koenraad en ontdek de kracht van ondernemerschap en positieve verandering.

Heb je vragen over deze podcast?

Mail naar info@firstfriends.be

Host: Sonia Pypaert
Gasten: Koenraad Belsack

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!