Podcast #5: Brouwen op bestelling: de innovatieve geest van een contractbrouwerij

Sommige levensverhalen zijn als de beste biersoorten: verrassend, vol diepgang en met een uniek karakter. Het verhaal van Wouter Vermeersch, de gedreven CEO van Brouwerij BCB (Belgian Contract Brewery), is daar een perfect voorbeeld van. In deze podcast nemen hosts Sonia Pypaert en Catherine Verdonck je mee op een intrigerende ontdekkingsreis door het leven van Wouter. Een reis die begon in de wereld van de bouwkunde, maar al snel zijn weg vond naar de rijke wereld van de brouwkunde.

Wouters reis heeft niet alleen geleid tot het ontstaan van een bloeiende brouwerij, maar belicht ook hoe de kracht van flexibiliteit en een diepgewortelde passie voor bier de drijvende krachten werden achter zijn opmerkelijke onderneming. In een wereld vol uitdagingen heeft Wouter geleerd hoe hij zijn troeven slim kan inzetten om Brouwerij BCB te laten groeien en bloeien.

Ups en downs van het ondernemerspad

Elk ondernemersverhaal kent zijn eigen ups en downs en Wouters reis is geen uitzondering. Het navigeren door de complexiteit van snelle groei, de krapte op de arbeidsmarkt en de onverwachte schaduw van COVID-19 was geen gemakkelijke taak. Maar als een ware visionair wist Wouter altijd een weg te vinden, zelfs in de meest uitdagende tijden. Hij begreep dat achter elke werknemer een uniek verhaal schuilgaat, en deze menselijke benadering heeft zijn bedrijf veerkrachtig en hecht gemaakt.

4/5 werkweek en de pretpallet

Brouwerij BCB is niet zomaar een bedrijf, het heeft een unieke bedrijfscultuur die wordt geleid door Wouters visie. In de podcast onthult Wouter zijn inzichten over hoe een vierdagenwerkweek eruit kan zien, en hoe deze benadering niet alleen productiviteit verhoogt, maar ook het welzijn van het team bevordert. Een hoogtepunt in de week bij Brouwerij BCB is ongetwijfeld de vrijdag, waar productiviteit en plezier hand in hand gaan met de befaamde ‘pretpallet’. Dit is het bewijs dat serieuze zaken en plezier naadloos kunnen samengaan en het vormt de kern van de unieke bedrijfsethos van Brouwerij BCB.

Topics

  • Het verborgen ambacht van contractbrouwen en hoe Brouwerij BCB dit heeft omarmd.
  • Het creatieve proces achter het brouwen van unieke biersmaken.
  • De transformerende kracht van flexibiliteit in een snel veranderende wereld.
  • Het evolueren naar kortere werkweken en de voordelen hiervan.

Wouter Vermeersch zijn reis van bouwkunde naar brouwkunde is niet alleen een verhaal, maar een bron van inzicht en motivatie. Het illustreert hoe passie en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot buitengewone resultaten, en hoe een liefde voor bier een bedrijfscultuur kan vormgeven die zowel productief als plezierig is.

Heb je vragen over deze podcast?

Mail naar info@firstfriends.be

Host: Sonia Pypaert & Catherine Verdonck
Gast:  Wouter Vermeersch

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!