Premium zwembaden met topservice

Inox zwembaden zijn in België nog relatief onbekend. Toch bieden ze belangrijke voordelen t.o.v. traditionele zwembaden. Nouv’eau is vastbesloten om deze unieke zwembaden bekend te maken bij een breder publiek. Daarvoor zet het bedrijf uit Astene (Deinze) sterk in op een snelle en feilloze plaatsing en een topservice. Benieuwd naar hun aanpak, hadden we een gesprek met bestuurder Philippe D’hont.

“Sinds het voorjaar van 2012 zijn we met Nouv’eau actief in het leveren en plaatsen van inox zwembaden en waterpartijen”, vertelt Philippe. “Daarnaast zorgen we ook voor onderhoud en renovatie van bestaande zwembaden. Vandaag worden we in de markt gezien als dé specialist in inox zwembaden.”

Woelig water

“Nochtans waren de eerste jaren van Nouv’eau niet evident. Toen we tien jaar geleden begonnen, was het concept inox zwembaden nog heel onbekend in België. Daardoor hebben we in onze beginperiode heel veel inspanningen moeten doen om mensen uit te leggen dat ons product een meer dan volwaardig alternatief is voor traditionele zwembaden.”

“Het was moeilijk om onszelf als nieuwe speler met een onbekend product een plaats toe te eigenen in de markt van zwembadbouwers. We hebben aanvankelijk heel veel geïnvesteerd in promotie. Het was een frustrerends periode. We wisten dat we een kwalitatief product hadden, maar de mensen vonden ons niet. Zo hebben we tot 2016 moeten vechten om te overleven. Met onze laatste centen besloten we om te investeren in online advertenties en vier maanden later kwam dan eindelijk de doorbraak. Vanaf dan zijn we stelselmatig gegroeid. Eens de mond-aan-mond reclame begon te lopen, waren we vertrokken. Vandaag kennen meer en meer mensen de voordelen van inox zwembaden. We worden nu vanzelf gevonden door mensen die expliciet op zoek zijn naar ons product.”

“Inox, wat anders?”

Het was niet toevallig dat Philippe een bedrijf begon in inox zwembaden. Voor de oprichting van Nouv’eau werkte hij in loondienst voor een bedrijf dat hetzelfde deed.

“Ik was aanvankelijk begonnen als verkoper, maar mijn activiteiten werden al gauw uitgebreid met administratie, planning, werfopvolging en service na verkoop”, vertelt hij. “Toen het bedrijf na ongeveer twee jaar verkocht werd, heb ik de stap gezet om zelf een bedrijf te starten waarin ik mijn visie op het concept verder kon uitwerken. De keuze voor inox zwembaden was dus vanzelfsprekend. Ik geloof heel sterk in het concept omdat het simpelweg veel meer voordelen biedt dan traditionele zwembaden in kunststof of beton. Het gaat veel langer mee, tot wel 75 jaar, en het vraagt veel minder onderhoud. Ideaal voor onze doelgroep van hardwerkende zelfstandigen en mensen in kaderfuncties die weinig vrije momenten hebben. Zij willen instant kunnen genieten van hun zwembad zonder zich zorgen te hoeven maken over onderhoud of renovatiekosten.”

“Onze inox zwembaden zijn ook heel energiezuinig, met acht centimeter isolatie op de wanden en vier centimeter op de bodem. Bovendien zorgt de weerkaatsing van het zonlicht op de wanden en de bodem voor een natuurlijke opwarming van het water. Tel daar dan nog eens de tijdloze uitstraling bij, met ook een unieke waterkleur, en je begrijpt meteen waarom onze klanten altijd heel gelukkig zijn met hun inox zwembad.”

“Klanten profiteren van mijn perfectionisme”

Nouv’eau is een bedrijf dat het resultaat is van de passie en het doorzettingsvermogen van de bestuurder.

“Ik beschouw het als mijn persoonlijke missie om inox zwembaden bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van jarenlang zorgeloos zwemplezier. Daarbij zetten we sterk in op een klantgerichte aanpak, met een focus op kwaliteit en topservice. Het helpt dat ik van nature een perfectionist ben. Ik wil dat het hele proces vlekkeloos verloopt, van de eerste kennismaking, over de installatie en ingebruikname tot de service na verkoop en het jaarlijks onderhoud. Daar plukken onze klanten de vruchten van.”

Persoonlijke aanpak

“Onze klanten willen in de allerbeste omstandigheden genieten van hun zwembad. Dus ook als er zich een onverwacht probleem voordoet, lossen we dit zo snel mogelijk op, met een persoonlijke aanpak en kort op de bal. Daarom houden we de structuur van ons bedrijf bewust klein. Ik wil dat we altijd persoonlijk contact blijven houden met onze klanten. Dat begint bij het eerste gesprek. Veel collega-zwembadbouwers doen geen bezoeken ter plaatse. Ik zal echter nooit een offerte uitsturen zonder eerst een plaatsbezoek te doen. Ik wil de situatie ter plaatse kunnen bekijken. Zo weet ik niet alleen perfect wat er nodig is, maar kan ik de klant ook advies geven over de beste inplanting van het zwembad. Na mijn bezoek krijgt de klant snel een offerte.”

“De plaatsing van een zwembad duurt slechts een week. Ook tijdens de werken willen we onze klanten zoveel mogelijk ontlasten. We doen er alles aan om onze beloftes na te komen. Daarom ben ik ook nog zelf tijdens de cruciale fases op de werf aanwezig. Naast onze ervaren eigen mensen, werken we al jaren samen met betrouwbare vaste partners, zoals voor grond- en betonwerken, poolhouses, terrassen en tuinaanleg. Zo kunnen we een volledige sleutel-op-de-tuin oplossing aanbieden.”

Altijd gerust dankzij stipt onderhoudscontract

“Klanten die bij ons een zwembad bestellen, vertrouwen ook het onderhoud van hun zwembad aan ons toe. Met onze onderhoudscontracten engageren wij ons om het zwembad zomer- en winterklaar te maken en garanderen wij een snelle interventietijd bij eventuele problemen. We zijn zeven op zeven bereikbaar via verschillende kanalen. Zo willen we een goede service garanderen. Dat is iets wat in onze markt vaak ontbreekt. Het kost heel wat inspanningen, maar met onze snelle, persoonlijke en correcte service onderscheiden we ons in de markt.”

Nieuw magazijn

“Vandaag doen we een dertigtal zwembaden per jaar. We vermijden om tegelijkertijd meerdere werven op te starten omdat we elk project onze volle aandacht willen geven. Ook in de toekomst willen we zoveel mogelijk zwembaden bouwen voor nieuwe klanten, zonder nadelige invloed op de kwaliteit van onze service. Dat wil zeggen dat ons onderhoudspersoneel mee moet groeien met ons klantenbestand.”

“We hebben net een nieuwbouw magazijn gekocht in industriezone De Prijkels te Nazareth. Het zal ons toelaten om een beter overzicht te hebben en meer stock te houden waardoor we minder afhankelijk zijn van leveringstermijnen. De zeer goede ligging aan de E17 is tevens de ideale uitvalsbasis.”

Nouv’eau contacteren?

Krommestraat 4
9800 Deinze – België
info@nouv-eau.be
www.nouv-eau.be
+32 (0)9.277.91.94

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!