Het perfecte bed bestaat!

De Nachtwacht is een buitenbeentje in de slaapwereld. De belofte die het team aan elke bezoeker maakt is oprecht en helder: “Omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede nachtrust aan de basis ligt van jouw geluk en gezondheid, gaan wij tot het uiterste om samen met jou het perfecte bed te vinden.”

Bij De Nachtwacht is ‘tot het uiterste gaan’ geen holle marketingslogan. Nergens in België vind je topbedden als Vividus (Hästens) en een Diamond Majesty (Vispring) in één showroom. Maar even goed stap je er buiten met een budgetvriendelijk bed van Auping of Magnitude. En nergens word je zo eerlijk en oprecht geadviseerd bij de keuze van jouw bed.

De Nachtwacht blaast binnenkort 25 kaarsjes uit. Reden genoeg voor een verkwikkend gesprek met zaakvoerder Kim Vanacker.

De mooiste slaapwinkel van België

Als je de showroom van De Nachtwacht binnenstapt, kan je niet anders dan onder de indruk zijn van het prachtige gebouw met de hoge plafonds en industriële uitstraling. “Dit gebouw was vroeger een vlasloods en autogarage”, vertelt Kim. “We kochten het aan in 2009 en verbouwden het met de hulp van vrienden en familie tot wat het nu is. Ik wilde absoluut het industriële karakter behouden.”

Toch was de intrek in dit oogstrelend pand geen vooropgezet plan. “Voordien bevond onze winkel zich op Bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk. In 1997 zijn we daar gestart met een winkelpand van amper 150 m2.

Dankzij onze snelle groei werd de Nachtwacht in 2007 uitgebreid tot een totale winkeloppervlakte van 600 m2. De zaken liepen goed.”

Tot het noodlot toesloeg.

In oktober 2009 brak er brand uit in het pand naast de winkel van De Nachtwacht. Heel wat omliggende panden werden totaal verwoest. Zo moest Kim noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Die vond hij op de Meensesteenweg in Kortrijk. Sinds de opening in 2010 wordt de winkel door heel wat merken en fabrikanten de mooiste slaapwinkel van België genoemd.

Slaapspeciaalzaak

“We zijn een slaapspeciaalzaak die veel verschillende merken aanbiedt”, vertelt Kim. “Bezoekers kunnen in onze showroom uitvoerig vergelijken, terwijl ze worden bijgestaan door onze slaapexperten. We zetten in op kwaliteit, maar dat wil niet zeggen dat alles duur en exclusief is. Naast de absolute topmerken zoals Vispring en Hästens, bieden we ook producten aan van bijvoorbeeld Auping en Magnitude.”

“Voor elke bezoeker die onze showroom binnenstapt, zoeken we de beste matras of slaapsysteem op maat. Dat doen we door veel vragen te stellen, bijvoorbeeld over de gewenste afmetingen en bedtype (boxspring of lattenbodem). Daarnaast komen zaken als het budget, of er rugklachten zijn, of de persoon het vaak te warm heeft in bed, enzovoort ook aan bod.”

Naast matrassen, boxsprings en lattenbodems vind je bij De Nachtwacht ook bedlinnen in verschillende prijsklassen en uiteenlopende materialen zoals linnen, katoensatijn, katoen en zijde. “Ook hierbij gaan we samen met de klant op zoek naar de beste keuze. We gaan zelfs aan huis om suggesties te doen.”

Passie voor product en klant

Bij De Nachtwacht is het aanschaffen van een bed veel meer dan een louter commercieel gegeven. “Het is een emotionele erezaak voor ons. Wij vinden het oprecht belangrijk dat onze klanten de best mogelijke nachtrust hebben. Als iemand niet goed slaapt, zullen we er alles aan doen om dit te verhelpen.”

“De impact van een goede nachtrust op je lichaam en mentaal welzijn valt niet te onderschatten, zowel op korte als lange termijn. Een goede matras verhoogt je weerstand tegen ziektes, vermijdt rugproblemen, heeft een positief effect op je huid, je humeur (en dat van je partner) en nog veel meer.”

De passie om klanten te helpen bij het selecteren van het allerbeste product op maat, zit diepgeworteld in de familiale bedrijfscultuur van De Nachtwacht. “Twee nichtjes Victore en Mathilde zijn vennoten van de zaak en ook mijn schoonzus Marijke is deel van ons team. Daarnaast zijn er nog twee neven Lievin en Olivier, die instaan voor de leveringen. Ook bij de aanwerving van nieuwe mensen, willen we eerst zeker zijn dat ze perfect in het team passen. Een paar jaar geleden lieten we ons bedrijf doorlichten door een extern bedrijf. Ze concludeerden dat onder de honderden bedrijven die ze al geanalyseerd hadden, ze nergens anders dan bij ons een team vonden waarin de mensen elkaar zo graag zagen. We vullen mekaar goed aan, iedereen werkt hier met liefde en passie voor elkaar en de zaak. Dat komt ook onze klanten ten goede.”

Next level service

De drang om klanten op de best mogelijke manier te helpen zit bij De Nachtwacht in vele kleine en grote dingen. In een online Google-review vertelt een klant het volgende over haar ervaringen: “Onze slaapdrukpunten werden opgemeten én we konden onmiddellijk een op maat gemaakte matras uittesten. Al onze vragen werden beantwoord en er werd geen moeite bespaard om ons te helpen in onze zoektocht. We voelden ons een beetje schuldig dat we nog drie kwartier van Kim zijn tijd hebben beroofd na sluitingstijd van de winkel, maar ook hier wist Kim ons gerust te stellen.”

Het is tekenend voor de oprechte aandacht die elke bezoeker in de showroom ontvangt van het team van De Nachtwacht.

“De aankoop van een nieuwe matras is een belangrijke investering. Daarom willen we het risico van het kiezen van de best mogelijke matras wegnemen bij de klant. Door uitgebreid advies, ons aanbod van kwaliteitsproducten en de vele mogelijkheden om een matras te testen.”

“Ook na aankoop laten we onze klanten niet in de kou staan. We focussen hier echt op de lange termijn.”

Duurzame keuzes

Meer en meer mensen kijken ook bij de keuze van een nieuwe matras naar duurzame oplossingen. Daarom biedt De Nachtwacht ook heel wat ecologische producten aan. “Een merk zoals Auping zet bijvoorbeeld sterk in op duurzaam ondernemen, terwijl andere merken zoals Hästens en Vispring voor de productie van hun matrassen resoluut kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen, kamelenhaar en kasjmier. Daarnaast proberen we onze leveranciers ook te wijzen op de duurzaamheidsaspecten van hun verpakking en transport. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”

De Nachtwacht contacteren?

Meensesteenweg 121
8500 Kortrijk – België
info@denachtwacht.be
www.denachtwacht.be
+32 (0)56.26.11.63

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!