“Klanten en merken met elkaar verbinden is onze passie”

Juweliers Casteur is een bekende naam in Waregem en ver daarbuiten. Al negentig jaar lang verkopen zij juwelen en horloges van hoogstaande merken. De laatste jaren zien zij meer en meer klanten binnenstromen van buiten Oost- en West-Vlaanderen. De focus op een ongeëvenaarde klantbeleving werpt duidelijk zijn vruchten af. “We willen onze klanten écht in de watten leggen”, vertelt Hilde Bruwier die – samen met haar man Stefaan Casteur – de winkel leidt.

Wie de winkel van Juweliers Casteur binnenstapt, voelt meteen dat het meer dan een gewone juwelierszaak is. Winkelen bij Juweliers Casteur is een echte beleving. De sfeer is warm, huiselijk en persoonlijk, met aparte ruimtes en zelfs een bar waar je als klant rustig kan genieten van een lekkere koffie of een sprankelend glaasje champagne.

“We willen dat de klant zich op zijn gemak voelt in onze winkel” zegt Hilde.

Klanten leren kennen

“Juwelen en horloges verkopen gaat voor ons veel verder dan de zakelijke transactie van een verkoop. Onze missie is om mensen mooier te maken. We nemen tijd om onze klanten écht te leren kennen en te begrijpen welk juweel of horloge perfect past bij hun persoonlijkheid. Een tijdloos juweel of exclusief uurwerk wordt vaak gekocht naar aanleiding van een speciale levensgebeurtenis, zoals de geboorte van een kind, een speciale verjaardag, een verloving of huwelijk, of zelfs het verlies van een dierbaar persoon. Daardoor krijgen onze producten vaak een grote emotionele waarde. Wij willen daar met de best mogelijke zorg mee omspringen.”

“We zijn fier dat we onze klanten én onze merken zo goed kennen. Het is voor ons een tweede natuur om ze met elkaar te verbinden. We voelen dat onze klanten dat appreciëren, want de meesten blijven terugkomen. Ze weten ook dat Stefaan en ik altijd beschikbaar zijn in de winkel.”

Passie voor ambacht, focus op vernieuwing

Als derde generatie van de Casteur-familie staat Stefaan al meer dan dertig jaar in de winkel. “Hij combineert de ambachten van uurwerkmaker, juwelier, goudsmid en edelsteenkundige”, vertelt Hilde. “Daarnaast leidt hij het team en staat hij mee in de zaak om mensen persoonlijk te begeleiden in hun zoektocht naar het perfecte juweel of uurwerk.”

“Ik kom uit een totaal andere branche: trading van aardappelen. Ook ik heb de ondernemersspirit van thuis uit meegekregen. De combinatie van de eerder conservatieve juwelierswereld en de snelle en dynamische wereld van trading werkt wonderwel. De laatste jaren hebben we zelf kunnen vaststellen dat onze passie voor ambacht perfect matcht met een focus op vernieuwing en klantenbeleving. Die combinatie heeft onze zaak naar een hoger niveau gebracht.”

Glorious room

Onze aandacht voor beleving en vernieuwing komt meer dan ooit tot uiting in de winkel. De etalages van Juweliers Casteur zijn eenvoudig verplaatsbaar. Zo kunnen klanten zich makkelijk verplaatsen doorheen alle glijdende etalages. Maar, de echte blikvanger van de winkel is zonder twijfel de Glorious Room. “Klopt, daar zijn we heel trots op”, zegt Hilde. “Het is een persoonlijk ingerichte ruimte waar klanten onze juwelen en horloges kunnen passen op hun eigen kledingstukken.

En dat in een exclusieve en comfortabele omgeving. Ze kunnen zich discreet omkleden in de kleedruimte. Het is belangrijk dat je juwelen kan uitproberen in combinatie met de juiste kledij. Een klant die een sessie boekt in onze Glorious Room krijgt uitgebreid persoonlijk advies. We willen hier bewust tijd voor vrijmaken. Het juiste juweel of horloge moet niet alleen passen bij de outfit, maar ook bij de persoon zelf.”

Blik achter de merken

De persoonlijke aanpak van Juweliers Casteur gaat verder dan alleen de beleving in de winkel. “We willen onze klanten ook de gelegenheid geven om de ziel van onze merken te leren kennen. Daarom nemen we hen soms mee voor een bezoek of een event van onze merken. Zo krijgen ze een unieke blik achter de schermen van horlogemerken zoals Breitling, CHANEL, Omega, Hermès en juwelenhuizen zoals Pomellato, Öle Lynggaard, Bigli en dinh van. We merken dat onze klanten deze initiatieven ten zeerste waarderen.”

Naast het ruim en gevarieerd aanbod van bekende merken, biedt Juweliers Casteur  ook eigen collecties aan. “De juwelen van Casteur by Casteur worden door ons eigen team ontworpen en vervaardigd in ons atelier. We mikken op tijdloze creaties van hoge kwaliteit, elk met een eigen verhaal. Met onze diamanten juwelencollectie The Exclusive Collection gaan we nog een stapje verder: iedere diamant wordt na een lange zoektocht door onze persoonlijk uitgezocht en geselecteerd. We stoppen pas met zoeken als we er zelf van overtuigd zijn dat we de perfecte steen gevonden hebben voor die ene klant. Elke creatie is uniek, net zoals de persoon die het juweel draagt, en net dat maakt The Exclusive Collection zeer bijzonder.”

“In ons atelier kunnen we ook allerlei maatwerk realiseren. De klant kan zelf meedenken hoe het juweel er moet uitzien. Een persoonlijke inscriptie maakt een juweel nog persoonlijker. We hebben alle kennis en materiaal in huis om elk speciaal verzoekje waar te maken.”

Focus op duurzaamheid

“Niet alleen voor onze klanten willen we een positieve impact maken, we nemen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op. We werken uitsluitend met de juiste merken en partners. Al onze producten zijn 100% traceerbaar. Zo zijn onze klanten zeker dat ze juwelen hebben die afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. We bezorgen onze klanten ook officiële certificaten van hun juweel of horloge. Dat wordt steeds belangrijker omdat exclusieve juwelen en uurwerken steeds vaker als waardevol erfstuk worden doorgegeven aan de volgende generatie.”

“Ook op vlak van verpakking en het recycleren van oud goud doen we heel wat inspanningen. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid blijft een constant aandachtspunt in al onze processen.”

Blik op de toekomst

“De afgelopen periode hebben we heel wat belangrijke beslissingen doorgevoerd. Vroeger hadden we twee winkels naast elkaar. In de ene winkel kon je terecht voor exclusieve merken, de andere winkel was meer gericht op een jonger publiek met een goedkoper aanbod. Tijdens de coronaperiode hebben we deze twee concepten samengevoegd tot één grote belevingswinkel.
Onze grote uitdaging voor de toekomst is om onze kwaliteit en beleving hoog te blijven houden. We willen ook nog meer investeren in onze eigen collecties, Casteur by Casteur en The Exclusive Collection. De kwaliteit en het ambacht in ons atelier zal in de toekomst nog belangrijker worden.”

Juweliers Casteur contacteren?

Stationsstraat 24
8790 Waregem – België
hilde@casteur.be
www.casteur.be
+32 (0)56.60.19.51

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!