Elk mooi verhaal begint met een ‘JA’ en… een ring!

De maand februari staat volledig in het teken van liefde en romantiek. Voor veel koppels is dit ook dé periode bij uitstek om zich te gaan verloven. Geen betere manier om je liefde te verklaren aan je partner dan met een unieke verlovingsring op maat die levenslang gekoesterd zal worden. Hoewel de diamant nog steeds dé koning der edelstenen is, zien we dat vintage verlovingsringen met gekleurde edelstenen ook een echte trend aan het worden is.

Met een gerust hart op één knie gaan begint bij de voorbereiding: de juiste setting, de juiste sfeer, en natuurlijk: het kiezen van de perfecte verlovingsring. Het is daarom zeer belangrijk om de smaak van je partner te kennen. Je wil namelijk dat ze jouw keuze niet alleen vandaag maar voor de rest van haar leven met plezier zal dragen. Anno 2022 zien we dat de trends in verlovingsringen veel verder gaan dan de traditionele ontwerpen en dat er ook steeds vaker gekozen wordt voor andere slijpvormen en (grotere) gekleurde edelstenen.    

De klassieke diamanten verlovingsring

De diamant spreekt al duizenden jaren tot de verbeelding van de mens en is één van de meest universele symbolen van de eeuwige liefde. Doorheen de eeuwen werden steeds nieuwe en betere technieken ontwikkeld om diamanten te bewerken, wat evolueerde tot innovatieve slijptechnieken. Tegenwoordig wordt er naast de populaire ronde slijpvorm ook vaak voor andere slijpvormen gekozen: ovaal, hart, peer,  prinses, smaragd, baguette en markes.  

Een diamant kies je voor het leven

Om de perfecte diamant te kiezen, is kennis van zaken nodig. Onze klanten kunnen rekenen op jarenlange ervaring, vakkennis en betrouwbaar advies zodat ze topkwaliteit voor het leven in huis halen. Iedere diamant wordt na een lange zoektocht door ons persoonlijk uitgezocht en geselecteerd. De 4C’s (een classificatiesysteem voor diamanten) vormen samen de basis waarop wij onze diamanten kiezen en die garantie krijgen ze ook steeds mee op papier.

Het karaat duidt de massa van de steen aan (CARAT), daarnaast speelt ook de juiste kleurwaarde van de diamant een grote rol  (COLOUR), verder bekijken we hoe zuiver de diamant is (CLARITY) en tot slot is ook het slijpsel van de diamant van groot belang omdat het uiteindelijk het belangrijkste in de steen tot uiting laat komen: de schittering en kleurenspel in volle glorie (CUT). We stoppen pas met zoeken als we er zelf van overtuigd zijn de perfecte steen gevonden te hebben. Bovendien werken we uitsluitend met betrouwbare zichthouders en kan elke diamant getraceerd worden met een uniek nummer.

The perfect match

Bij het kiezen van een diamanten verlovingsring vinden we het heel belangrijk dat het een weerspiegeling is van de persoon die het draagt. Dit bracht ons bij een vijfde C, de C van “Client-Oriented”: Het vinden van de juiste steen bij de juiste persoon. The perfect match, daar gaan we voor!  

“Niets mooier dan een prachtig diamanten juweelvoor een vrouw die klasse en schoonheid wil uitstralen.”

Vintage verlovingsringen met gekleurde edelstenen

De vintagetrend is al een tijdje aan een grote opmars bezig. Meer en meer merken we dat onze klanten op zoek zijn naar dat tikkeltje anders en gaan ze vaak voor een retro look gecombineerd met een moderne stijl. Zo mag een verlovingsring tegenwoordig al eens een grotere (half)edelsteen of een gekleurde edelsteen bevatten. De perfecte keuze voor wie geen fan is van klassieke diamanten…

Niet alleen de symboliek, kleur of vorm van een edelsteen is essentieel bij het kiezen van een verlovingsring, maar de steen moet ook passen bij de stijl en persoonlijkheid van de persoon die het juweel draagt. Kies bijvoorbeeld voor een gele beryl op geel goud, een aquamarijn op wit goud, een groene beryl op champagne goud of een morganietsteen op roségoud. Geen idee waar te beginnen? In onze speciale trouwringen-afdeling kom je alles te weten over de verschillende materialen, de ruime keuze aan modellen en natuurlijk de verschillende soorten edelstenen.

Elk mooi verhaal begint met een ‘JA’ en… een ring!

Of je nu op zoek bent naar een klassieke diamanten verlovingsring of naar een ring met een gekleurde edelsteen, elke ring is uniek, kostbaar en vertelt een verhaal. Met onze persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring begeleiden we je in de zoektocht naar de ultieme verlovingsring voor het begin van een onvergetelijk verhaal. We maken graag tijd en ruimte voor je vrij om je in alle rust deskundig te adviseren.

En daarna… is het aan jou!

Juweliers Casteur contacteren?

Stationsstraat 24
8790 Waregem – België
hilde@casteur.be
www.casteur.be
+32 (0)56.60.19.51

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!