25 jaar the baby’s corner. En de toekomst? Daar zorgen we samen voor!

In augustus 1996 kon ik mijn eerste klant verwelkomen in the baby’s corner, waar niets zou zijn zoals in de grote ketens. De producten werden toen al gescreend op hun duurzaamheid: producten die zullen blijven meegaan over generaties of meegroeien met je kinderen. Ik ging op zoek naar collecties die warmte, kwaliteit en persoonlijkheid combineren. Dit werd ook mijn missie voor de winkel: persoonlijk contact, uitleg en advies voor ouders tijdens de mooiste reis in hun leven. Een duurzaam aanbod dat écht op maat is van wat aanstaande mama’s en papa’s nodig hebben.

Onze ecologische initiatieven

Succesvol ondernemen is vandaag niet langer enkel geënt op winstgevendheid en efficiëntie. Transparantie en duurzaamheid zijn onze missie. We vullen dit begrip op een creatieve en innovatieve manier in, door de ontwikkeling van een groene bedrijfsstrategie. Met the baby’s corner nemen we onze eigen werking onder de loep en kiezen we voor ecologische alternatieven waar mogelijk. Zo kiezen we er onder andere voor om te werken met:

  • duurzame, herbruikbare draagtassen,
  • inpakpapier en Spruitjes catalogus met FSC label,
  • LED-verlichting in onze winkel,
  • lokale producenten,
  • duurzaam merkenassortiment waaronder een groot aanbod voor buitenspelen,
  • eco-friendly gamma met eigen eco-label en aan te kopen met eco-cheques,
  • ons eigen lokaal magazijn,
  • maximaal gebruik van regenwater,
  • laadpalen voor elektrische auto’s én fietsen op onze parking,
  • zonnepanelen.

We doen dus al heel wat maar… we zijn toekomstgericht en hebben nog heel wat op onze planning staan om ons bedrijf nog groener te maken!

Wees deel van de verandering

Kinderen veranderen jouw wereld voorgoed, we willen hen zien spelen, genieten en opgroeien in de best mogelijke omstandigheden. Maar vandaag gaat het niet altijd zo denderend met die wereld. We weten dat we moeten ingrijpen, dat er een grote verandering nodig is.

En al te vaak kijken we naar grote bedrijven en de politiek om die verandering in gang te zetten. Maar we moeten ook durven kijken naar onszelf.

Als winkel voor baby, kind en mama doen we dat ook. We hebben besloten om onze producten heel goed te screenen op hun ecologische voetafdruk en hebben een voorkeur voor lokaal geproduceerde goederen. Anderzijds kijken we ook naar de duurzaamheid van die productie, naar het proces en de gebruikte materialen. Zo willen we een voorbeeld zijn, voor iedereen die ons bezoekt en dat met één doel: onze kinderen blakend van gezondheid en contentement zien spelen in de zuivere natuur, zwemmen in de zee en vijvers, duikelen in de groene bossen. Want … We care!

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!