BMW Peter Daeninck lanceert nieuwe website: “We willen fleet managers en bestuurders maximaal informeren”

In februari 2022 lanceerde BMW Peter Daeninck een gloednieuwe website gericht naar fleet- en business klanten. Voortaan kunnen fleet managers en bestuurders terecht op www.daeninck.be om het elektrische en plug-in hybride gamma van BMW te ontdekken, een testrit te boeken of meer te weten over de infrastructuur, de fiscaliteit en het kostenplaatje van elektrisch rijden.

Peter Daeninck, zaakvoerder van BMW Peter Daeninck, legt uit waarom ze een nieuwe fleet website wilden lanceren. “We kregen in het verleden heel wat vragen over elektrisch rijden. Niet alleen van bedrijven en fleet managers, maar ook van vrije beroepers en professionele bestuurders. Met onze nieuwe website willen we deze doelgroep zo goed mogelijk informeren over elektrisch rijden. De website is redelijk uniek, want maar weinig concessies hebben een eigen website. Wij zien het als een uitgelezen kans om het verschil te maken voor onze klanten.”

Uitgebreid knowledge center

“De website bevat een uitgebreid knowledge center waarmee je als bezoeker makkelijk een antwoord krijgt op al je vragen over elektrisch rijden. Welke auto is nu het voordeligst? Hoe zit het juist met het voordeel alle aard (VAA)? Van welke fiscale voordelen kan ik genieten? Hoe gaat het elektrisch laden in zijn werk? Het zijn maar enkele van vele vragen waarop het knowledge center een antwoord biedt.”

“Via de zoekbalk kan je een of meerdere zoektermen ingeven, waarna je alle relevante informatie over dit onderwerp te zien krijgt. Daarnaast kan je ook makkelijk zoeken via de verschillende categorieën zoals laadinfrastructuur, fiscaliteit, total cost of ownership, enzovoort. Bij lancering van de website stonden er ongeveer zestig artikels in het knowledge center. In de toekomst zullen dit er enkele honderden worden. Het systeem houdt bij welke vragen gesteld worden. Op basis van de niet beantwoorde vragen voegen we geleidelijk nieuwe informatie toe. Ons doel is om dé centrale databank voor elektromobiliteit te worden.”

Voor fleet managers, zelfstandigen én bestuurders

“De nieuwe website is opgedeeld in drie luiken: één voor wagenparkbeheerders en één voor professionele bestuurders en één voor zelfstandigen. Als bestuurder ontdek je wat elektrisch rijden precies inhoudt en welke voordelen het biedt. Daarnaast kom je alles te weten over de laadoplossingen en hoe je efficiënt en comfortabel rijdt met een elektrische- of hybride wagen. We leggen ook duidelijk uit hoeveel je op het einde van de maand precies moet betalen voor je geëlektrificeerde bedrijfswagen.”

“Voor fleet managers zoomen we in op het fiscale luik. De overheid heeft een prioriteit gemaakt van de vergroening van het Belgisch wagenpark. Alle bedrijfswagens zullen in de toekomst vrij van uitstoot moeten zijn. Wagens met een traditionele verbrandingsmotor zullen fiscaal afgestraft worden. BMW Peter Daeninck wil wagenparkbeheerders helpen bij het vastleggen van hun car policy. BMW heeft een uitgebreid gamma aan fiscaal voordelige elektrische- en plug-in hybride wagens. Via de website kan je snel een afspraak maken met ons corporate sales team. Onze experten staan klaar om je inzicht te geven in de total cost of ownership van je wagenpark.”

Makkelijk maken voor de klant

“Met onze nieuwe website willen we het wagenparkbeheerders en bestuurders makkelijk maken om de beste elektrische of hybride wagen te kiezen. Want, alleen als al je vragen beantwoord zijn, kan je de juiste keuze maken. Niet alleen het knowledge center maakt het je gemakkelijk. De hele website is zo gebouwd dat het hele kies-en-koopproces makkelijk wordt. Ook het boeken van een testrit kan eenvoudig en snel. Op de homepage, klik je meteen op Boek een testrit. Aan de hand van een aantal keuzemenu’s zoals laadtijd, autonomie, fiscale aftrekbaarheid en VAA selecteer je makkelijk het model dat aan al je wensen voldoet. In afwachting van je testrit kan je ook meteen een uitgebreide brochure van je favoriete model downloaden.”

Centraal communicatiepunt

De nieuwe website fungeert als het centraal communicatiepunt van BMW Peter Daeninck. Zo kan je er ook terecht voor algemene updates van BMW, fleet deals, en nieuws over events en acties. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe website, www.daeninck.be, een succes wordt”, aldus Peter. “Tijdens de eerste week hadden we al 900 bezoekers.”

BMW Peter Daeninck contacteren?

Concessie Sint-Martens-Latem
X. De Cocklaan 48-50
8931 Sint-Martens-Latem – België
info@daeninck.net.bmw.be
daeninck.bmw.be
+32(0)9.280.70.80

Concessie Oudenaarde
Westerring 27b
9700 Oudenaarde – België
info@daeninck.net.bmw.be
daeninck.bmw.be
+32(0)55.33.70.80

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!