De Nachtwacht

Een goede nachtrust ligt aan de basis van ons geluk en gezondheid

Toen Kim Vanacker in 1997 De Nachtwacht oprichtte, had hij al een pak ervaring in de matraswereld. Als verkoopverantwoordelijke voor matrastijk-fabrikant Monks International, onder leiding van gewezen manager van het jaar Luc Tack, wist hij zeer goed hoe verschillend de inhoud (en kwaliteit) van matrassen kon zijn, ook al oogden ze allemaal even mooi… Dat zorgde ervoor dat – toen hij besloot een winkelpand van amper 150 m2 te kopen op Bouwcentrum Pottelberg in Kortrijk – hij zeer snel het vertrouwen won van grote merken als Swissflex, Auping en Magnitude. Voor Kim was het toen reeds duidelijk dat hij alleen kwaliteitsbedden wilde aanbieden. In 10 jaar tijd groeide De Nachtwacht uit tot een gevestigde waarde in Vlaanderen. Tot het noodlot toesloeg. In de nacht van 2 op 3 oktober 2009 teisterde een brand de Pottelbergsite waar De Nachtwacht gevestigd was. Door de brand in het aanpalend pand werd de winkel totaal verwoest. De Nachtwacht moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie en vond die in een voormalige vlasloods en autogarage in de Meensesteenweg in Kortrijk. In 2010 konden de deuren van deze nieuwe vestiging geopend worden. De Nachtwacht wordt sindsdien door heel wat merken en fabrikanten de mooiste slaapwinkel van België genoemd. Kim bleef steeds trouw aan zijn uitgangspunt uit 1997: enkel kwalitatieve Europese merken krijgen er een plaats, elk met hun eigen sterkte. Niettegenstaande De Nachtwacht steeds groter werd, bleef het familiale karakter behouden: ondertussen werden Mathilde en Victore Vermote (nichtjes van Kim) mede-zaakvoerders. En ook zij delen de kwaliteits-ambities van Nonkel Kim. Wordt dus vervolgd.

Een goede nachtrust is de basis van alles!

Wij zijn er van overtuigd dat een goede nachtrust aan de basis ligt van ons geluk en gezondheid. Daarom gaan wij tot het uiterste om samen met onze klant het perfecte bed te vinden. Naast een ruim aanbod van boxsprings, lattenbodems, matrassen en beddengoed, blinken we bij De Nachtwacht vooral uit in persoonlijk slaapadvies. We nemen steeds ruim de tijd om op zoek te gaan naar het bed of matras dat best aansluit bij jouw wensen: omdat we met passie informeren, een grote keuze hebben en beseffen hoe belangrijk de aankoop van een bed is. Ons advies, aanbod en onze 25 jaar ervaring zorgen dat je bij ons het ideale bed, bedtextiel, donsdeken of hoofdkussen vindt.

In onze toonzaal kan je meer dan 50 bedden van maar liefst 10 verschillende merken testen. Parkeren kan op onze ruime parking. Niets is ons te veel om onze klanten een zalige nachtrust te garanderen.

Enkel kwaliteitsmerken

We werken enkel met kwaliteitsmerken en -producten, scholen ons steeds bij, stellen de juiste vragen en nemen ruim de tijd om een objectieve oplossing te vinden voor iedere situatie. Ook de omstandigheden waarin je slaapt, mogen niet uit het oog verloren worden. Met onze Bedstyling aan huis scheppen we graag harmonie in jouw slaapomgeving om zo een plek van rust te creëren. Een vlotte service betekent ook gratis en zorgeloos leveren aan huis en meenemen van de oude matras. Ons stijlvol en discreet team heeft respect voor het intieme karakter van je slaapplek, ze geven nuttige tips en je krijgt er hun stralende glimlach bovenop!

Maatwerk voor elke klant

Onze klant is zich bewust van de positieve effecten van een goede nachtrust en is bereid te investeren in zijn of haar gezondheid. Deze klant heeft vaak een specifieke vraag en is op zoek naar een oplossing op maat: een aangepast matras tegen rugklachten, bedlinnen dat fijn aanvoelt én perfect in de slaapkamer past, een duurzaam bed gemaakt met enkel natuurlijke materialen, … . Zowel het jonge koppel dat op zoek is naar hun eerste bed samen, als tweedeverblijvers die op weekend net zo goed willen slapen als thuis vinden bij ons een oplossing binnen hun persoonlijke stijl en budget. Onze klant is op zoek naar zekerheid, die wij kunnen bieden dankzij mooie omruilgaranties en onze drive om tot het uiterste te gaan voor hun nachtrust.

Een familiale onderneming

Ons Nachtwacht team is één grote familie, allemaal met die ene missie voor ogen: tot het uiterste gaan voor het bed dat het beste bij de klant past. En daar nemen we ruim de tijd voor, we luisteren naar ieders verhaal. Mede dankzij de goede band die we doorheen de jaren opbouwden met onze – vaak Belgische – kwaliteitsmerken, kunnen we De Nachtwacht klant een uitzonderlijke service bieden.

Recent verschenen

  • Het perfecte bed bestaat!
    De Nachtwacht is een buitenbeentje in de slaapwereld. De belofte die het team aan elke bezoeker maakt is oprecht en helder: “Omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede nachtrust aan de basis ligt van jouw geluk en gezondheid, gaan wij tot het uiterste om samen met jou het perfecte bed te vinden.”

Onze coördinaten

Meensesteenweg 121
8500 Kortrijk – België
info@denachtwacht.be
www.denachtwacht.be
+32 (0)56.26.11.63

First Friends is een collectief van premium merken die hun klanten écht op de eerste plaats zetten! We doen dit door enkel duurzame en kwalitatieve producten en diensten aan te bieden, toegankelijk en bereikbaar te zijn en een gevoel van verwondering te creëren bij onze klanten. De partners van ons collectief hebben allen een bedrijfscultuur waarbinnen ze actief vragen om klantenfeedback en hun klanten betrekken bij het verder verfijnen en ontwikkelen van hun aanbod. Elke First Friends wil een positieve impact genereren op de wereld die hen omringt!